Obstacle Race Talent ( ORT )
2020. 08. 01.

www.ort.sk FMP-E/1901/4.1

Az Extreme Trail Hungary Sportegyesület a Futbalovy klub Krásnahorské egyesülettel karöltve 2020.08.21-én hozta létre az Obstacle Race Talent elnevezésű terepakadályfutó-versenyt

 

www.ort.sk

 

A projekt elsődleges célja a határon átívelő együttműködés elindítása a fiatal sporttehetségek felkutatása és előmozdítása terén. A fő célkitűzés megvalósulása két határon átnyúló egyesület - amelyek szintén a projekt partnerei - újonnan létrehozott együttműködése által valósul meg. A konkrét intézkedések magukban foglalják a nemzetközi sporttevékenység (obstacle race) első évfolyamának megszervezését mindkét résztvevő régió 15–19 éves korú fiataljai számára azzal a céllal, hogy tehetséges sportolókat keressenek és később azokat támogassák.

Mindkét régió a gazdaságilag kevésbé fejlett régiók kozzé tartozik. A kiválasztott sportág, amelynek nemzetközi elnevezése obstacle race, jelenleg olyan jelenség, amely vonzó minden évkorú amatőr és professzionális sportoló számára. Ugyanakkor ez egy olyan sportág, amelyben bárki részt vehet, függetlenül korábbi sport-tapasztalataitól. A projekt a Kassai és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szabadidőközpontokkal, sportklubokkal vagy más, gyermekekre összpontosító szervezetekel folytatott szoros együttműködésre épül. A projekt egyik várható fő eredménye a résztvevő intézmények együttműködési platformjának létrehozása a Szlovák és a Magyar Köztársaság területén, amely folyamatosan és rendszeresen felkutatja a tehetséges sportolókat és nemzetközi vetélkedőket indítványoz.

 

2018.extremetrail.hu - minden jog fenntartva!
powered byForweb - Webáruház készítés